Det är viktigt med bra däck när du är på bilsemester

Hur sommaren kommer att bli här i Sverige är ännu väldigt oklart på grund av denna coronakris som just nu hela världen drabbats av. Att resa utomlands kan du med största sannolikhet glömma. Det experterna säger är att svenskar får nöja sig med en svensk sommar i år. Det är klart att de som hade planer på att resa runt till olika länder tycker denna nyhet är tråkig att höra, men som tur är svensk sommar inte så dumt heller.

Varför inte passa på att åka på bilsemester runt om i Sverige nu när det inte finns något annat alternativ? Det skulle kunna vara ett perfekt tillfälle för att upptäcka vårt land och besöka alla de städer man tidigare aldrig varit i. Det vi ska ta upp i den här artikeln är just bilsemestrar eller mer specifikt vikten av att du har bra däck på bilen när du väl ger dig iväg på denna semester.

Bra däck är A och O

Att ens däck ska vara bra är något som såklart inte endast gäller när man ska ut på bilsemester. Det är alltid viktigt att ha kloka och tillförlitliga däck när man kör bil. Om du har för utslitna däck kommer de till slut även bli olagliga att köra med. Sommardäck måste exempelvis ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm.

Det som gör det extra viktigt att du har kloka däck på när du ska ut på bilsemester är att när du väl är ute och reser så är helt enkelt inte så lämpligt att bli tvungen att köpa nya däck bara för att du upptäckte att däcken inte är tillåtna att köra med längre.

Inspektera istället dina däck innan du väl ska ut och resa. Om däcken är påväg att bli otillåtna att köra med är det lika bra att du köper hem nya bildäck innan du reser iväg. På så sätt riskerar du inte att mitt i resan behöva köpa nya däck och byta ut dessa under resans gång.

Lär dig texten på däcken

Alla däck har en specifik däckmärkning med information om däcket som kan vara bra att veta. Denna däckmärkning brukar innehålla information såsom däcktillverkaren, max lufttryck, och storlek.

På Däckhjälps hemsida kan du lära dig att du behöver veta om denna märkning och få instruktioner om hur du ska kunna förstå det som står på däcken. Utöver detta kan du på deras hemsida läsa dig till en hel del annan relevant information angående bildäck som alltid kan vara bra att ha koll på.

Ha alltid med dig extra däck

Även fast dina däck är sprillans nya finns det risk att du råkar ut för punktering. Vi vill verkligen betona hur viktigt det är att du har med dig ett extradäck på din semester. Detta kan spara så mycket tid och kraft om olyckan skulle vara framme.

Du kommer även spara pengar på detta i och med att du slipper ringa en bärgare som måste hämta upp bilen. Se därför alltid att ha ett extra bildäck till hands när du är ute och kör.